Sa privim impreuna spre aspiratii cat mai inalte

 

Miruna-Andreea Nicolaua Asociatia Mental Help

60% Complete
300 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
4
Donații
Vreau să fac o donaţie!

 

Imaginează-ți ca ești în sala de curs. Vorbiți despre mediul propice de dezvoltare și cum acesta iti asigura o dezvoltare fizica și psihică așa cum sunt descrise în manuale. Apoi, pentru a sublinia ideea mediu propice - dezvoltare armonioasa auzi niște contra-exemple. Auzi despre așa-numiții „copii lupi“, care fiind deprivati de diferiți stimuli ajung sa aibă carente în dezvoltarea afectiva, cognitiva, fapte ce se reflecta și în comportament. După curs mergi sa citești literatura recomandata și vezi ca pe langa acest exemplu, mai este menționat cel al copiilor din centrele de plasament din România. Copiii din orfelinatele din România ajung în Marea Britanie, unde participa la unele studii, iar rezultatele sunt devastatoare, întrucât aceștia prezintă deficiente majore în plan cognitiv și afectiv (câteva exemple: Kreppner, 2010; Rutter et al., 2007; Sonuga-Barke et al., 2022). Citești și pur și simplu ești uluit de acele realitati expuse de cercetătorii britanici.

Traim intr-o lume parca lipsită de culoare și din ce în ce mai posomarata, unde prevalentele patologiilor psihice au un trend ascendent. Unul dintre factorii care ar contribui la apariția unei boli psihice este mediul socio-cultural precar, unde predomina sărăcia și lipsa de susținere socială. 

De-aceea, anul acesta m-am decis sa îmi donez ziua de naștere unei asociații care se ocupa cu sprijinirea copiilor din centrele de plasament din România. Asociația Mental Help va putea asigura din donațiile strânse ședințele de psihoterapie la care copiii vor lua parte și vor avea ocazia sa înțeleagă și sa învețe cum sa gestioneze traumele prin care au trecut (sau încă trec), strategii prin care sa reușească sa isi adapteze emoțiile la diferiții stimuli perturbatori, diferite aptitudini sociale și multe altele.

Contribuind câtuși de putin, putem susține nu numai viitorul unor copii, ci și o societate care sa trăiască și sa funcționeze în sfârșit în armonie!

Mulțumesc tuturor celor care în acest an se vor decide a face cadou mie și multor altor suflete o donație oricât de mică!❤️

 

Surse citate:

Kreppner, J. (2010). IV. Developmental course of deprivation‐specific psychological patterns: Early manifestations, persistence to age 15, and clinical features. Monographs of the Society for Research in Child Development, 75(1), 79.

Rutter, M., Beckett, C., Castle, J., Colvert, E., Kreppner, J., Mehta, M., Stevens, S., & Sonuga-Barke, E. (2007). Effects of Profound Early Institutional Deprivation: An Overview of Findings from a UK Longitudinal Study of Romanian Adoptees. European Journal of Developmental Psychology - EUR J DEV PSYCHOL, 4, 332–350. https://doi.org/10.1080/17405620701401846

Sonuga-Barke, E., Hanć, T., Stehli, A., Trampush, J., Kennedy, M., Kreppner, J., . . . Swanson,J. (2022). Severe deprivation in early childhood leads to permanent growth stunting: Longitudinal analysis of height trajectories from childhood-to-adulthood. Child Abuse & Neglect, 123, 105427.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Mental Help este o asociație înființată  de către o tânără echipă de psihologi determinați să schimbe în bine domeniul sănătății mintale. 

Este dificil ca un copil crescut într-un centru de plasament să poată zbura, întrucât este el cel care poartă pe umeri traumele abandonului. Așadar, fii TU eroul copiilor fară eroi și poartă-i prin viață!

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

4 Donații

04 Feb 2023

Ioana Arion

75 RON
02 Feb 2023
Un copil minunat pentru copii deosebiți!
01 Feb 2023

Anonymous

75 RON
01 Feb 2023
Miruna-Andreea Nicolaua : Asociatia Mental Help
Sa privim impreuna spre aspiratii cat mai inalte